VRSGarden

VRS Garden

Posts

Hagen scheren

Hagen snoeien is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je tuin. Het is niet alleen belangrijk voor het uiterlijk van je tuin, maar ook voor de gezondheid van de planten. Maar hoe snoei je een haag op de juiste manier?
Het eerste wat je moet weten is wanneer je moet snoeien. Over het algemeen wordt aangeraden om een haag twee keer per jaar te snoeien, in het voorjaar en in de zomer. Het is het beste om te snoeien voordat de haag nieuwe scheuten vormt.
Als je gaat snoeien, is het belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken en om te weten hoe je de haag moet snoeien. De ideale vorm van een haag is taps toelopend, breed aan de onderkant en smaller aan de bovenkant. Begin aan de onderkant en werk omhoog, snoei altijd schuin omhoog en zorg ervoor dat je een rechte lijn volgt.
Een veelvoorkomend probleem bij het snoeien van hagen is dat de bovenkant open blijft. Om dit te voorkomen, kun je de hoofdstam terugsnoeien nadat de haag de juiste hoogte heeft bereikt. Snoei dan ongeveer 20 centimeter van de bovenkant af.
Door je hagen op de juiste manier te snoeien, kun je niet alleen zorgen voor een mooie tuin, maar ook voor gezonde planten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen